• Hakkımızda
  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
15 Haziran Pazar, 2025
Kamu Manşet Haber
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • GENEL
  • MEB
    • Öğretmenler
  • MEMUR
  • PERSONEL
    • İşçi Alımları
No Result
View All Result
Kamu Manşet Haber
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • GENEL
  • MEB
    • Öğretmenler
  • MEMUR
  • PERSONEL
    • İşçi Alımları
No Result
View All Result
Kamu Manşet Haber

Anasayfa » Pirinç pilavının tane tane olmasını isteyen hemen bunu yapsın!

Pirinç pilavının tane tane olmasını isteyen hemen bunu yapsın!

Pirinç pilavının tane tane pişmesi için birkaç püf noktaya dikkat edilmesi gerekiyor. 

6 Nisan 2025
ve Genel
Share on FacebookShare on TwitterWhatsapp

Pilav, Türk mutfağının vazgeçilmez unsurları arasında ilk sıralarda yer alırken, pirinç pilavı da lezzeti ile her gün binlerce evde sofralarda yer almaya devam ediyor. 

Evlerde ana yemeklerin yanında pirinç pilavı sıklıkla tercih edilirken, pirinç pilavında en çok dikkat edilen noktalardan birisi de pilavın tane tane pişmesi olduğu için pilavın tane tane pişmesi için yapılması gerekenler merak ediliyor.

Pilavın lapa bir şekilde pişmemesi için birkaç püf noktaya dikkat edilmesi gerekiyor. 

Pilavı Tane Tane Pişirme Yöntemi

Pirinç pilavı yapımına ilişkin en çok araştırılan konular arasında pilavın lapa pişmesi yer alırken, birkaç adıma dikkat edilerek pirinç pilavının lapa bir şekilde pişmesinin önüne geçilebilir. 

4-5 farklı adıma dikkat ederek pirinç pilavının tane tane pişirilmesi sağlanabilir. Bu kapsamda, bu yazımızda pirinç pilavının tane tane pişmesi için dikkat edilmesi gereken tüm noktaları sizler için derledik.

Pirinç pilavı yaparken öncelikle pirincin doğru seçilmesi gerekiyor. Tane tane pilav elde etmek için baldo pirinç veya osmancık pirinç tercih edilebilir. Pirinçlerin ılık suda 30 dakika bekletilmesi, pişirmeden önce yağda kavrulması önemli olurken, en kritik aşama da ölçü olarak oranı olarak öne çıkıyor. 

Pirinç pilav yaparken bir bardak pirince 1.5 bardak su ideal oran olarak dikkat çekerken, pilavın kısık ateşte pişirilmesi de tane tane pişmesine yardımcı oluyor. 

Pirinç pilavının lapa olmaması için pilavın pişmesinin ardından kapağının kapatılması ve kağıt havlu ile 10-15 dakika demlemeye bırakılması gerekiyor.

ShareTweetSendShareSend

İlgili Haberler

Gümrük Muhafaza Memuru
Genel

988 Gümrük Muhafaza Memuru Başvurusu Yapanlar Dikkat! O Tarih Açıklandı

21 Nisan 2025
Evinde bulaşık makinesi olanlar dikkat! Bunu mutlaka yapın
Genel

Evinde bulaşık makinesi olanlar dikkat! Bunu mutlaka yapın

7 Nisan 2025
Trafikte bu hatayı yapan yandı! 9268 TL cezası var
Genel

Trafikte bu hatayı yapan yandı! 9268 TL cezası var

5 Nisan 2025
Herkesin bildiği fast food markası kapanıyor! 2 bin şubesi vardı
Genel

Herkesin bildiği fast food markası kapanıyor! 2 bin şubesi vardı

5 Nisan 2025
Cips markası marketlerden toplatılıyor! Sebebi herkesi şaşırttı
Genel

Cips markası marketlerden toplatılıyor! Sebebi herkesi şaşırttı

4 Nisan 2025
Ramazan’da oruç tutanların oranı belli oldu!
Genel

Ramazan’da oruç tutanların oranı belli oldu!

28 Mart 2025
No Content Available
Kamu Manşet Haber

Copyright © 2024 Kamu Manşet

Gezinme Menüsü

  • Hakkımızda
  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim

Follow Us

No Result
View All Result
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • İşçi Alımları
  • MEB
  • Memur
  • Öğretmenler
  • Personel
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Künye
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Politikası
  • Kamu Manşet

Copyright © 2024 Kamu Manşet